КЕВР: Токът няма да скача рязко

0
От Комисията ни успокоиха, че няма да допуснат рязко повишаване на цените на тока
От Комисията ни успокоиха, че няма да допуснат рязко повишаване на цените на тока Снимка: БГНЕС

От Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да допуснат рязко повишаване на цените на тока, стана ясно от изявление на членовете на КЕВР по време на извънреден брифинг, цитирани от bTV.

По-рано през деня от трите електроразпределителни дружества в страната - ЧЕЗ, И Ви Ен (EVN) и "Електроразпределение Север" (новото име на "ЕНЕРГО-ПРО"), обявиха, че ще искат нови цени на тока. До момента те не са внесли своите предложения в енергийния регулатор. Срокът за това е до 31 март.

"Едновременно с това, че поради продажбата на ЧЕЗ цената рязко ще се повиши... това са спекулации, ако някой иска да реализира политически проекти чрез цената на ЧЕЗ, няма как да се случи това. Нито кредитите, нито лихвите са ценообразуващи", коментира председателят на КЕВР Иван Иванов.

Иванов може да говори за какво ще е увеличението на цената на тока след 31 март. Всяка година дружествата искат голямо увеличение, но ние не се съгласяваме, допълни председателят на КЕВР.

Припомняме, от ЧЕЗ обявиха, че ще поискат от КЕВР промяна на цената на електроенергията. Това става няколко дни, след като бе обявена сделката за продажбата на активите на чешкото дружество, като през тези дни се развихри скандалът около самата сделка.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари