Край на хартиените документи!

0
От гледна точка за системите на КАТ, от следващата седмица ще има добра новина
От гледна точка за системите на КАТ, от следващата седмица ще има добра новина

До началото на ноември всички администрации се разделят с хартията и ще обменят документи само по електронен път, съобщи шефът на Агенцията за електронно управление Атанас Темелков на форум в столицата.

В момента около 154 общински и държавни администрации вече са преминали изцяло на електронна документация. 26 министерства и 13 областни администрации вече напълно са премахнали хартиените документи, предава БНТ.

В същото време над 160 министерства, държавни агенции и общини са заявили, че технически са готови да се разделят с хартията.

Атанас Темелков, председател на Агенцията за електронно управление: Към края на месец март ще имаме около 300 администрации, които са се присъединили към този протокол и ще могат да обменят документи в електронен вид. В това число ще бъдат присъединени 100% от министерствата.

Заради хартиените документи КАТ е една от тромавите администрации, която обаче е на път да ги премахне.

Атанас Темелков, председател на Агенцията за електронно управление: От гледна точка за системите на КАТ, от следващата седмица ще има добра новина, която ще е съобщена във връзка с възможността за облекчаване работата при продажба на автомобили.

Основната пречка за пълната електронизация е наличието на текстове в редица закони, които задължават администрацията да работи и на хартия. Според агенцията за електронно управление близо 50% от законите в България се нуждаят от преработване.

Атанас Темелков, председател на Агенцията за електронно управление: Всички тези закони трябва да бъдат прочетени и синхронизирани, така че част от административния натиск върху гражданите да бъде облекчен.

Според Темелков, за да има ефект от електронизацията, успоредно с премахването на бумащината, трябва да опростяват услугите за граждани и фирми.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари