Има нещо адски сбъркано в МВР

1
Валентин Радев призна, че не разбира от ченгеджийство и подчинените му започнаха през ден да го  мятат на джанката
Валентин Радев призна, че не разбира от ченгеджийство и подчинените му започнаха през ден да го мятат на джанката Снимка: БГНЕС

Има нещо адски сбъркано в начина, по който МВР отчита резултатите си пред обществото.

Цялата работа се свежда до едни напълно измислени процени на регистрираните и разкрити престъпления.

От десетилетия първият показател стремглаво върви надол, докато другият расте в геометрична прогресия. Ако средношколец с тройка по математика се хване да събере цифрите, с които вътрешните министри се перчат пред публика, ще се окаже, че КПД-то на МВР отдавна е надхвърлило 1000 /хиляда/%, пише FROG NEWS.

Тези сметки, обаче не вършат работа на никого, дори и на тези, които се фукат с тях.  Защото колкото повече шефовете на вътрешното ведомство се хвалят с изфабрикуваните проценти, толкова повече не им се връзваме.  Проверка във всички районни управления показала, че ченгетата умишлено не завеждат заявителски материали по сигнали на пострадали от престъпници граждани. Така излиза, че в дадения регион бандитите съвсем са се кротнали, вероятно респектирани от блюстителите на реда. Кой ли ще се хване на тази въдица?! Може, такива като  Валентин Радев, например.  Човекът призна, че не разбира от ченгеджийство и подчинените му започнаха през ден да го  мятат на джанката.

Във Фрог многократно сме описвали схемите за манипулиране на статистиката. Полицаите са станали такива  корифеи, че дори Астор би им завидял. Уж разкриват престъпления, а нито един наказан. Уличените си джиткат на свобода и открито се подиграват на потърпевшите. Известен столичен  прокурор описва ситуацията много по-образно и от нас: „Хващат млад Олимпиец от „Факултета“ и го водят в районното. Взимат ¾ цола дебелостенна тръба от парно и със силни отмерени удари започват да му взимат „мярка за шапка“. На третият удар всички постигат съгласие. Младежът подписва, че е окрал всички мази в квартала, нищо, че не е припарвал до тях. МВР се кичи с грандиозен успех, като отчита престъпленията за разкрити. Полицаите потриват доволни ръце. После задържително псу..т прокурорите, задето не се хващат на измислиците на Олимпиеца и не искат да го изпряват на подсъдимата скамейка“. Гнила работа.  

Заради нагласените статистики сега щяло да има наказани началници на районни управления. Вероятно и тези под тях също ще то отнесат.  Да не мислите, че нещо ще се промени?!

Истината е, че точно  полицейските началници в МВР  нонстоп пресират подчинените си да правят измислените сметки. Защото това е единственият критерий, по който могат  свършеното нищо да отчетат пред  властта. Казват ни-разбили Х на брой организирани престъпни групи. Но на никой не му дреме, че нито един от бандитите не е осъден. Докато тази  порочна система действа, ще се въртим в измамен кръг. Предложения да се промени методиката за отчитане на резултатите в МВР не липсват. Едно от тях е да се прави сравнение межбу броя на лицата с повдигнати обвинения и получени осъдителни присъди.

Да си признаем, това може да се окаже  рисковано начинание, даже пагубно за сегашните началници. Защото  черно на бяло ще лъсне, че по не малко случаи ченгетата не са си свършили професионално работата при събирането на доказателствата. Че са прибягвали до нагласени свидетели, че са  си затваряли очите, взимали са пари или просто са действали по поръчка отгоре. Да не са луди МВР- началниците сами да си вкарът такъв автогол. Докато ги търпим, на тях  им изнася да ни лъжат, че не ни лъжат. 

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари