В Казанлък отпразнуваха 100 златни сватби

0
Възрастните хора повториха своята първа брачна целувка, първата брачна наздравица и първия брачен танц
Възрастните хора повториха своята първа брачна целувка, първата брачна наздравица и първия брачен танц Снимка: БГНЕС

Масова златна сватба се състоя в Казанлък.

Тя бе официално отпразнувана от над 100 двойки, сключили брак преди точно 50 години, предаде БГНЕС. Събитието се организира по идея на кмета Галина Стоянова, която лично води церемонията по подновяване на брачния обет на юбилярите.

За да открият хората, които са сключили граждански брак през далечната 1967 година, общинските служители от ГРАО са проучвали детайлно документите от архивите. Общо 129 двойки празнуват златна сватба тази година.

Сватбеният ритуал преповтори по съвременен начин сватбата. Възрастните хора повториха своята първа брачна целувка, първата брачна наздравица и първия брачен танц. Интересен момент бе разчупването на питката – така женените вече половин век споделиха от опит дали обичаят с по-голямото парче, е достоверен оракул за това кой ще командва цял живот вкъщи и кой не.

Целта на събитието е, не само да се направи едно мило припомняне на възрастните хора за сватбения им ден отпреди 50 години, но и те да предадат опита си на младите и да ги убедят, че бракът не е отживелица, а красота, любов, грижа, нежност и доверие, но и много търпение и взаимни прошки. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари