Какво време ни очаква до края на седмицата?

0
Утре температурите ще достигнат до 14 градуса, но през уикенда нахлува студен фронт
Утре температурите ще достигнат до 14 градуса, но през уикенда нахлува студен фронт

През нощта ще бъде ясно и тихо.

Минимални температури - между минус 2° и 3°. Утре ще бъде предимно слънчево.

Това съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките, заяви Агенция „Фокус“ .

В сутрешните часове на отделни места в низините ще има условия за краткотрайна мъгла. След обяд ще се появи слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър. Затоплянето ще продължи. Максимални температури - между 9° и 14°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд ще се появи слаб до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-13°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след пладне над масивите от западната половина от страната ще се появи разкъсана висока и средна облачност. Ще духа силен югозападен вятър. Топло за декември с максимална температура на височина 1200 метра около 9°, а на 2000 метра - около 3°.

 Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за декември - ще се понижава и вечерта вече ще е по-ниско от средното за месеца.

В събота южният вятър ще се усили, облачността ще се увеличи, отначало висока и средна, до вечерта ще се вплътни. През нощта срещу неделя от запад на изток ще има валежи, отначало от дъжд. С усилване на вятъра от северозапад бързо ще нахлуе студен въздух и на много места в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

В неделя ще бъде доста ветровито, но валежите бързо ще спрат, от запад и облачността ще се разкъсва и намалява и до вечерта в по-голямата част от страната ще се изясни. Към вечерта и вятърът ще отслабне, а в понеделник отново ще се ориентира от югозапад, ще бъде умерен, в Източна България и силен; ще започне бързо затопляне.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари