Днес ще има променлива облачност

0
Максималните температури ще са предимно между 5° и 10°
Максималните температури ще са предимно между 5° и 10°

Днес ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд над западната половина на страната, а след обяд над източната, но валежи са малко вероятни.

Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 5° и 10°, в София около 5°.

Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), предаде агенция Фокус.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има по-значителни временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще има временни увеличения на облачността; валежи са малко вероятни. Ще духа силен по високите и откритите части до бурен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември. През деня ще се задържи почти без промяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари