Източиха 4 милиона лева от сметката на Мартин Петров

0
Той е подал сигнал за случая в Софийска градска прокуратура
Той е подал сигнал за случая в Софийска градска прокуратура Снимка: БГНЕС

Футболната ни звезда и бивш национал Мартин Петров твърди, че 3,8 млн. лева са били източени от банковите му сметки.

Той е подал сигнал за случая в Софийска градска прокуратура и е упълномощил адвокат.

Футболистът установил измамата още през август. Тогава разбрал, че назначената от банката за негов личен банкер жена не работи там вече 10 месеца. Въпреки това тя продължавала да предоставя на Петров информация за неговите банкови операции.

Когато поискал официални справки за движението на парите по сметките му се оказало, че в продължение на 10 години без негово знание са извършени над 450 платежни операции.

По думите на Мартин Петров, въпросната бивша служителка на банката никога не е имала пълномощно, което да ѝ позволява да действа от негово име

„Изкарах парите си в чужбина, честно и пред очите на света, но ги вложих у нас. Не мога да повярвам, че подобно грабителство може да се случи и то в държава от Европейския съюз”, казва футболистът пред „Труд“.

„Клиентите на банките са защитени с банкова тайна. Ако реши, клиент може да направи публични твърдения за отношенията си с банки, но ние нямаме право да предоставяме каквато и да е информация – да я потвърдим или опровергаем в медиите. В случай че който и да е клиент оспори плащания в банката, извършваме задълбочена проверка и сътрудничим на отговорните органи“, гласи официалният отговор на банката.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари