Цената на петрола Brent се покачи до 80 долара за барел

0
През изминалата седмица сортът Brent поевтиня с 8,5%
През изминалата седмица сортът Brent поевтиня с 8,5%

През изминалата седмица сортът Brent поевтиня с 8,5%

Цените на петрола се покачват в понеделник сутринта след значителен спад през последната седмица.

Към 9:10 часа българско време мартенските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се покачиха с $1,41 до $79,98 за барел. В петък цената на тези контракти падна с $0,12 (0,2%) до $78,57 за барел, информира Money.bg.

В същото време февруарските фючърси за американския еталон WTI поскъпнаха при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса с $1,49 - до $75,25 за барел.

През изминалата седмица Brent поевтиня с 8,5%, а WTI - с 8,1%.

Търговците оценяват перспективите за търсенето на петрол в Китай, където случаите на COVID-19 се увеличиха след премахването на карантинните ограничения. Освен това страховете от спад в световната икономика остават в контекста на продължаващото затягане на паричната политика от страна на най-големите централни банки в света.

Натискът върху петролния пазар миналата седмица беше оказан от укрепването на щатския долар, по-ниските цени на природния газ, както и рисковете от рецесия в света, каза Трой Винсент, главен анализатор в DTN.

"Топлото време и падащите цени на газа намаляват очакванията, че потребителите ще преминат от газ към петрол тази зима", каза той пред MarketWatch. "Въпреки това, остава сериозна несигурност относно момента на връщане на икономиката на Китай към нормална дейност."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари