Ноу хау: "Волга" на дърва

0
Автомобилът харчи чувал и половина на 100 км
Автомобилът харчи чувал и половина на 100 км

За кратки разстояния водачът се движи с помощта на традиционен двигател с вътрешно горене

В интернет пространството се появи интересна история на жител на беларуския град Лепел, който се казва Сергей. По-любопитното е, че той модифицира своята ГАЗ-24 Волга по необичаен начин. С помощта на импровизирани средства мъжът преустройва двигателя на колата, за да може да работи с... дърва. Според ентусиаста неговата кола има нужда от чувал и половина дърва за да измине разстояние от сто километра. В същото време „Волгата, движеща се на дърва“, е в състояние да ускори до сто километра в час, споделя ФАКТИ.

Въпреки всички подобрения, тази Волга всъщност си се задвижва от фабричен 2.4-литров двигател. Класическият двигател с вътрешно горене може да работи на метан и пропан-бутан. В същото време генераторният газ, който се получава от дървесината, се използва за изгаряне в цилиндрите. Подобен газ може да се получи чрез изгаряне на дърва при липса на въздух. На този принцип работи газовият генератор, модифициран от Сергей.

Създателят поставя инсталацията в багажника на колата, а торбите с дърва за огрев на задната седалка. За да не запалва често газовия генератор, по време на кратки пътувания, човекът използва обикновен бензин. Както вече споменахме, Волгата на дърва е в състояние да ускори до сто километра в час, но след всяко пътуване е необходимо да се източи кондензът, който се отделя при изгарянето на дървата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Chemicals_Russe
    Ооооо каква иновация каква перфектна новина,а бабите и дядовците ви помнят че още в края на втората световна война германците са up-grade камионите си с приспособление за каране на дърва - генераторен газ - СО
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари