Кога живакът ще скочи до 40 градуса?

0
Синоптик: Очаква ни лято със сравнително високи температури
Синоптик: Очаква ни лято със сравнително високи температури

Синоптик: Очаква ни лято със сравнително високи температури

"Лятото се очаква да е със сравнително високи температури, но няма устойчива прогноза за сухо или влажно лято." Това прогнозира синоптикът от НИМХ Анастасия Кирилова в предаването „Твоят ден” на NOVA.

„Твърди се, че глобалното затопляне засилва екстремността на атмосферните процеси. По отношение на лятото се казва, че за нашата страна може да се очаква по-хладно и влажно лято в резултат на глобалното затопляне. Но засега няма изгледи това лято да бъде такова,” посочи Кирилова.

По думите ѝ юли ще е с температури около и над нормата, с валежи около нормата. „Ще има и дни с повече валежи. Не е изключено тмпературите да достигнат 40 градуса, по-голяма затова е вероятността към края на месеца, през последната седмица.”

Традиционно градушки има през цялото лято, обясни синоптикът: и август, и септември. Опустошителните и едри обикновено са през юли, посочи тя: "Даже още в неделя и следващия понеделник ще има условия за тези процеси."

Кирилова направи прогноза и за последната юнска седмица. Според нея днес е най-хладният ден от нея, но нататък с всеки ден температурите ще се покачват. В събота се очаква да е най-топлият ден от седмицата в Горнотракийската низина и в Дунавската равнина.

Във вторник в Източна и Южна България се очаква вятър, но той няма да е екстремен, каза още синоптикът. В края на седмицата тя посочи, че има индикация за значителни валежи в Северозападна Бъгария. Валежи по Черноморието обаче не се очакват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари