Десислава Трифонова: Кирил Петков и Асен Василев се опитват да накажат българите, които искат да гласуват с хартия

0

Депутатът от ГЕРБ коментира меморандума с "Джемкорп"

Министърът на енергетиката тази седмица е изпратил доклад на регламентиран достъп на "Джемкорп" до стратегически обекти. Това заяви в студиото на "Говори сега" по БНТ Десислава Трифонова от ГЕРБ, която е председател на временната парламентарна комисия по казуса с "Джемкорп"

"Целият меморандум се е случил изцяло зад гърба на българските служби - няма никакви проведени преговори, в нито една институция няма доказателства на никакви проверки. Проверка на ДАНС не е възлагана - в комисията разполагаме с писмо от председателя на ДАНС, че не им е възлагана такава проверка от тогавашния министър-председател Кирил Петков преди или след подписването на меморандума", каза тя.

Писмото е от 30 ноември тази година, заяви Трифонова и посочи, че "Джемкорп" не просто не е проверявана, но и е получила достъп до ТЕЦ "Марица" 1 и 2 без разрешение. По думите ѝ меморандумът е параван за бъдещи доставки на газ и достъп до стратегически обекти.

Относно съставянето на кабинет - ГЕРБ ще направят всичко възможно да реализират първия мандат, ще разговарят с политическите партии и ще търсят обединение около различни цели.

"Дали ще се подложи на гласуване тепърва ще преценим, но при всички положени ще предложим правителство, което смятаме, че може да преведе страната през кризите. Ще има структура на МС, ще има предложение за министър-председател и министри"

По думите ѝ с промените в Изборния кодекс се е върнала справедливостта за гласуването.

"От ПП видяхме едно истерично поведение по тази тема и де факто Кирил Петков и Асен Василев се опитват да накажат българите, които искат да гласуват с хартия, като им казаха "щом искате хартия, няма да има правителство".

Трифонова обясни, че законът е гледан две седмици в зала, защото заглавието и отделни параграфи са били обсъждани в продължение на часове, използвани са процедури и изказвания само и само да минава времето.

Не можем да влезем в коалиция с БСП, тъй като имаме решение на нашите висши органи, заяви Десислава Трифонова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    По-малко цинизъм ,ФУТКА
    е по-културно , но се разбира все пак за какво става дума. Може успешно да се използва вместо ПУТКА ! Звучи по-интелигентно някак си !
  • 4
    4
    Само как вие на умряло!
    https://www.actualno.com/politics/direktorkata-na-bylgarskata-agencija-za-investicii-uvolnena-s-vikove-izchezvaj-video-news_1593733.html
  • 17
    3
    ??????
    Я, нова проста путка? Че откъде изпълзя?
  • 12
    2
    Ужас
    Простакелата, на ГЕРБ отново ръси мозък. Калинката с мега заплати в агенцията за чужди инвестиции, дето не беше докарала и един чужд инвеститор за 3 години. Не си седеше и на работното място, сипи змии и гущери по Петков , дето и показа заслужено врата. Освен крадци и некадърници сте от ГЕРБ.
  • 10
    1
    Мунчо
    Още една Деса-Простакеса.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари