750 милиарда евро ще струва възстановяването на Украйна

0
За възстановяването на Украйна трябва да бъдат използвани замразените авоари на Русия и на руските олигарси
За възстановяването на Украйна трябва да бъдат използвани замразените авоари на Русия и на руските олигарси Снимка: The Odessa Journal

За възстановяването на Украйна трябва да бъдат използвани замразените авоари на Русия и на руските олигарси

750 милиарда евро ще струва възстановяването на Украйна, изчисли министър-председателят Денис Шмигал, който участва в първата голяма донорска конференция в Лугано. По нареждане на президента Владимир Путин, руските сили концентрират военните действия в Донбас, предава БНР.

"Щетите по инфраструктурата на Украйна възлизат на около 100 милиарда евро", заяви премиерът Шмигал в Лугано. Според властите в Киев за възстановяването на Украйна след войната трябва да бъдат използвани замразените авоари на Русия и на руските олигарси, които се изчисляват на между 300 и 500 милиарда евро.

"Значителна част от икономиката е унищожена, хиляди предприятия не работят. Възстановяването на страната е много повече от построяването на нови жилища", обясни украинският президент Володимир Зеленски, според когото възстановяването на Украйна е "обща задача на целия демократичен свят".

"Да започваме и да не чакаме края на войната", призова още Зеленски.

След завладяването на Лисичанск и цялата Луганска област, руските сили се насочват към Донецк. Руският президент Владимир Путин нареди продължаване на офанзивата в Украйна по другите бойни направления. В разговор с военния министър Сергей Шойгу, Путин даде почивка на силите, които са "постигнали победа в Луганск", а останалите трябва да "изпълнят успешно поставените задачи".

Очаква се руските войски активно да атакуват контролираните от украински сили части от Донецка област, с цел да овладеят целия Донбас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Станко
    Изчакайте... ще се справят само, ама първо материала трябва да се смени. За това има специализирана военна операция, а не война. Мишките да вървят в полша и сащ и едва тогава да може да се започне градежа...
  • 3
    4
    Може би
    руснаците ще им направят дарение ! С тези танкове , сигурно са повредили пътната настилка в Украйна , тук-таме. Ама и самите украинци имат вина ! Кой им втълпи в главите да стават в днешно време неонацисти и милитаристи ? Много се изложиха.
  • 4
    3
    ...
    Не мога и не мога да проумея, кое точно ще възстановяват, след като 1/3 от държавата е загубена и предстои да загубят още доста от нея. Опитват се да покажат нещо ли, какво ? Докато са дрънкали простотии усраина се е смалила с още няколко села. Е, успех ! И да я възстановите хубаво, да светне, да санирате керпичките, да ударите най-накрая и хубав асфалт, че още карат по бетонени плочи. Хубаво е и Кличко да спре да краде и той да смени 20-30 км. от водопровода в Киев, че пият ръжда от 15г. Украйна ще възстановявали. Оправихте ми дена, цял ден ще се кикотя.
  • 4
    2
    До 1
    Как може да си толкова умна???
  • 1
    1
    Надежда
    Коя Украйна ще се възстановява? Голямо крадене ще падне. Той, зеления на това се и надява.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари