10 блока са подали документи за финансиране на паспорти

1
До момента русенци от 373 жилища са кандидатствали за целево финансиране
До момента русенци от 373 жилища са кандидатствали за целево финансиране Снимка: Dunavmost / Архив

До момента русенци от 373 жилища са кандидатствали за целево финансиране

Община Русе продължава подкрепата по Програма „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд-етап I“. Към момента 10 блока (общо 373 жилища) са подали документи за целево финансиране от страна на Община Русе (осигурени 1 милион лева).

Средствата са за изготвяне на технически паспорт и енергийно обследване на сградата. Това става ясно от отчета на кмета в ресор „Икономика и международно сътрудничество“ през отминалата седмица.

Финансовата рамка за енергийната ефективност по тази програма за Русенска област е 50 милиона лева.

При одобрено проектно предложение предоставените средства ще се възстановяват от полученото финансиране по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - етап I"(Процедурата) по Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България. В случай че кандидатстващата сграда не бъде одобрена за финансиране по горепосочената процедура, получените средства следва да бъдат върнати на Община Русе в срок до 12 месеца от влизане в сила на решението за отказ от финансиране по процедурата.

Предвижда се интензитетът на безвъзмездната финансова помощ да е 100% от допустимите разходи и набирането на проектни предложения да приключи до 31.05.2023 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    С извинение
    "От МРРБ наскоро съобщиха, че близо 93 на сто от жилищните сгради у нас имат нужда от енергийно обновяване." - С извинение целта е да Ви го натаковат.
  • 3
    2
    Гаранция ... Н Я М А !!!
    T.нар. "технически паспорт" кой го заплаща - Общината, МРРБ или Собственика на жилището? Каква е гаранцията, че ще бъдат одобрени "кандидатстващата сграда", защото ако "не бъде одобрена за финансиране по горепосочената процедура, получените средства следва да бъдат върнати на Община Русе в срок до 12 месеца" - хвърлени пари около 700 - 800 лв. за 1 апартамент ... на вятъра!?
  • 7
    1
    Виктор
    Внимавайте ако индивидът Цветелин Ценков Цонев ви е "домоуправител" и ви води събранията. Първо проверете дали наистина към момента ви е домоуправител. Ако не можете сами, потърсете адвокат да му види договора. Убедил съм се, че горният индивид почти винаги въобще не е наясно какво прави. Внимавайте!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари