Ще съдя този македонец с особено удоволствие!

0
Като директор на Националния исторически музей аз трябва да се грижа за българското културно наследство
Като директор на Националния исторически музей аз трябва да се грижа за българското културно наследство

Директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров е готов да съди македонския журналист Миленко Неделковски за поругаването на паметната плоча на връх Каймакчалан.

Историкът заяви, че ще предприеме тази крайна стъпка с "особено удоволствие". Пред Нова телевизия Божидар Димитров се аргументира, че като директор на НИМ той трябва да се грижи за българското културно наследство на територията на България и на българските етнически общности.

Той бе категоричен - македонците не са били измислени, когато се е водела битка на този исторически връх. "Македонската нация е една сръбска измислица, затова те са принудени да правят такива неща", коментира Димитров. На въпрос защо Македония реагира така срещу нас, след като България е първата държава, която ги признава, историкът заяви – "въобще не им пука".

И добави, че редовно се оскверняват паметници, надписи на църкви и др. Директорът на НИМ заяви нещо любопитно - бащата на Миленко Неделковски също имал лошо отношение към българското. Божидар Димитров разказа, че бащата е хвърлил димна бомба на местни българи поредна българска организация. По думите му за инцидента на бащата на Неделковски е даден добър урок от българите в Македония.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари