Община Русе продава трафопост „Гургулят“

3
Общинският съвет - Русе ще вземе окончателното решение за продажбата
Общинският съвет - Русе ще вземе окончателното решение за продажбата Снимка: Google Street View

Общинският съвет - Русе ще вземе окончателното решение за продажбата

Община Русе е на път да продаде трафопост "Гургулят" на "Електроразпределение Север" АД. Енергийният обект, който се намира в сграда на ул. "Гургулят" в града, ще бъде изкупен по пазарната му стойност от 18 310 лева.

Сделката е част от дългогодишен процес по изкупуване на енергийни обекти, които към момента на влизане в сила на Закона за енергетиката (2003 г.) са били собственост на общини или държавата. Въпреки че първоначалният срок за изкупуване е изтекъл през 2015 г., законодателството позволява сделките да продължат и след това.

Комисията по общинска собственост вече е дала съгласието си за продажбата, но окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет - Русе. Интересно е да се отбележи, че сделката не е включена в "Годишната програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост за 2024 г.".

"Електроразпределение Север" АД е изразило желание да закупи трафопоста още през март 2024 г. Пазарната стойност на обекта е определена от лицензиран оценител, а данъчната му оценка е значително по-ниска - 7 509,60 лева.

Предстои да видим дали Общинският съвет ще одобри сделката и какви ще бъдат последствията от нея за жителите на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    до 2
    "има закон" да говориш така в България е безобразно неадекватно. Законът е врата в полето, през която натикват да минава плебса, докато мафията рита топка около тази врата, в полето. В Русе има милионери, които държат контрола над подобни инфрастуктурни обекти и енергото ги позлатява всеки месец. Не правете хората на кръгли идиоти. Закон било имало....
  • -4
    2
    до ...
    Хайде не се изказвай неподготвен, има закон! Кой инвестира в нещо, което не е негова собственост?!? Ако утре „гръмне“ трафомашина кой ще я смени, общината или енергото?!?
  • 11
    1
    ...
    Последствията са все едни и същи. Губим контрол над инфраструктурата си и над държавата си в полза на частни и мафиотски интереси съпроводени от стабилна корупция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари